Időjárás

2024.07.13. 09:07

Folytatódik a pokoli hőség Hajdú-Biharban

Haon.hu

Nem tágít a hőség, folytatódik a pokoli meleg

Forrás: MW-archív

Lehűlésnek még nyoma sincs, szombaton is folytatódik a rekkenő hőség Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint a legmelegebb órákban 40 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála, sőt, az esti órákban is 30 fok környékén alakulhat a hőmérséklet. Éjfél körül némi esőre van kilátás, a zivatarok környezetében egy kis felfrissülés várható, hajnalban egészen 19 fokig hűlhet a levegő, érdemes lesz szellőztetni. A szél zivatarok környezetében megerősödhet. 

Az országos előrejelzés szerint sok napsütésre számíthatunk délutáni gomolyfelhőkkel. Csak elszórtan fordulhat elő frissítő zápor, vagy zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. 33 és 40 fok között alakul a hőmérséklet - ÉNy-on lehet a hűvösebb.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában