kiskorú sértettek

2020.04.15. 09:09

Testi sértés és rablás miatt kell felelnie

A Püspökladányi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vád szerint a lakása előtt, az utcán elhaladó egyik sértettet megverte, míg a másiktól fenyegetéssel megszerezte a ruhaneműit.

Fotó: Shutterstock / Illusztráció

A vádlott a kiskorú sértettek egyikét ismerte, vele rossz viszonyban volt. A sértett barátjával együtt 2019. október 17-én a délutáni órákban gyalogosan haladt Biharnagybajomban. Az ittas vádlott észlelte a háza előtt az utcán közeledő kiskorúakat, ezért kiment, felszólította őket, hogy álljanak meg. A vádlott odalépett a vele haragos viszonyban lévő fiúhoz, megmarkolta a rajta lévő pulóvert, majd őt több esetben arcul ütötte. A sértett védekezésként arcul ütötte a vádlottat, mire a biharnagybajomi férfi ököllel támadt rá. A vádlott ütése a sértett arcát érte, aki ennek következtében megszédült, majd arccal a földre esett, miközben rövid időre az eszméletét is elvesztette – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Ezt látva a másik sértett elszaladt a helyszínről, azonban a vádlott felszólította őt, hogy menjen vissza. A sértett félelmében visszament a vádlott háza elé, ahová a férfi belökdöste a vele haragos viszonyban lévő sértettet, illetve a társát is felszólította arra, hogy a házba menjen be.

A vádlott a sértetteket a ház előterében leültette, majd észrevette, hogy az egyik sértetten jó minőségű ruhanemű, illetve márkás sportcipő volt. A vádlott a ruhaneműk megszerzése végett megfenyegette a sértettet, ennek hatására a fiú levette a ruhaneműit és átadta a vádlottnak.

Az eljárás során a nyomozó hatóság a vádlott lakásán lefoglalta az általa megszerzett ruhaneműket, ezáltal a sértettnek okozott kár megtérült.

A másik sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Tekintettel azonban a sérült testtájékra és a bántalmazás módjára, intenzitására, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő erőszakos többszörös visszaeső vádlott ellen rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben halmazati büntetésül fegyház büntetést szabjon ki és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában