Vádemelés

2023.11.09. 08:57

A detoxikálót is megjárta az a két férfi, akiket egy debreceni filagória megrongálásával vádolnak

Garázdasággal vádolja a Debreceni Járási Ügyészség azt a két férfit, akik leszakították egy filagória ereszcsatornáját.

Haon.hu

A felgyülemlett feszültséget egy ereszcsatornán vezették le

Forrás: police.hu

A vádirat szerint az elkövetők augusztus 16-án hajnalban egy debreceni parkban tartózkodtak. Leültek egy filagória alá, közben alkoholt fogyasztottak és zenét hallgattak.

Az ittas férfiak hirtelen ötlettől vezérelve rángatni kezdték az ereszcsatornát, ami emiatt leszakadt, ezért a lemezt a kuka mellé tették és tovább italoztak - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Mint írják, a közeli házak lakói értesítették a rendőrséget, a helyszínre érkező járőr pedig a két férfit a detoxikálóba szállította. A debreceni rendőrök nyomozása során megállapították, hogy az elkövetők a csatorna leszakításával 48 ezer forint kárt okoztak az önkormányzatnak, ami nem térült meg. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy a környéken lakókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő férfiakat garázdaság vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában