Sziréna

2024.05.14. 15:28

Nagy és változatos fogása volt a hajdú-bihari határátkelőknél a rendőröknek

Haon.hu

A hajdú-bihari rendőrök őrizetbe vettek egy férfit a határnál

Forrás: Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Nyírábránynál, a határátkelőnél egy román állampolgár próbálta meg elhagyni az ország területét egy brit honosságú autóval május 13-án. A rendőrök ellenőrizték a jármű forgalmi engedélyét, ekkor észrevették, hogy annak biztonsági elemeit meghamisították - olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség közösségi oldalán. Mint írták, a gépjárműszakértő kollégájuk ezután átvizsgálta az autót is, melynek alvázszámát kicsiszolták és a típusmatricát is meghamisították. Kiderült, az 5 millió forint értékű autót a brit hatóságok körözték, mivel azt ellopták. A sofőrt előállították, vele szemben büntetőeljárást indítottak, a gépkocsit pedig lefoglalták.

Ugyanezen a napon reggel Ártándnál egy ittas férfi is fennakadt a rostán. A rendőrök a sofőrt hiteles mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Pár órával később, Nagykerekinél jelentkezett belépésre egy román állampolgár. A rendőrök ellenőrizték az adatait, és megállapították, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság körözését rendelt el közokirat-hamisítás miatt. A 34 éves férfit elfogták és előállították.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában