Sziréna

2024.06.02. 12:00

Letartóztatták a férfit, aki halálra szurkálhatta a nagymamáját Hajdúszoboszlón – fotókkal, videóval

A bíróság közleménye szerint a férfi büntetlen előéletű volt. Akár 20 évre is rácsok mögé kerülhet a hajdúszoboszlói gyilkosság miatt.

Haon.hu

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a hajdúszoboszlói gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását, közölte vasárnap a Debreceni Törvényszék.

A rendőrök között a hajdúszoboszlói gyilkosság gyanúsítottja
A rendőrök között a hajdúszoboszlói gyilkosság gyanúsítottja
Forrás: YouTube / PoliceHungary

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

Akár 20 évre is rács mögé kerülhet a hajdúszoboszlói gyilkosság gyanúsítottja

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 30-ról május 31-re virradó éjszaka egy hajdúszoboszlói házban, egy késsel testszerte többször megsebesítette a vele együtt élő, ágyban fekvő 87 éves nagymamáját. A sértett ennek következtében a helyszínen életét vesztette.

A büntetlen előéletű gyanúsított által elkövetett bűncselekményt a törvény 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható bűncselekmény büntetési tételének nagyságára tekintettel már önmagában is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – áll a bírósági közleményben.

Rámutattak,

a nyomozás során további tanúk meghallgatása is indokolt, amely az eljárás későbbi feladatát képezi. Erre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban szereplő személyeket jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené.

A gyanúsított munkanélküli, a sértettel élt egy háztartásban, ahová jelenleg nem térhetne vissza, eltartásáról a sértett gondoskodott, így az is okkal feltételezhető, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el – emelték ki.

A járásbíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában