A nap legfontosabb anyagai

2024.06.27. 22:23

Súlyos baleset és tragédia vetett árnyékot Hajdú-Biharra

Szomorú hírekből csütörtökön sem volt hiány. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

Súlyos balesettel indult a csütörtök Bocskaikertnél

Forrás: Napló-archív

Újabb tragédia Debrecenben: idős férfi zuhant le a magasból. A Lehel utcában még csütörtök délelőtt is helyszíneltek a rendőrök. Délután már csak rendőrségi szalag és a fertőtlenítő mutatta a tragédia helyét.

Baleset történt Bocskaikertnél, a 354-es úton két autó karambolozott csütörtök reggel. A baleset helyszínéről három sérültet szállítottak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára. Az egyik beteget jelenleg az intenzív osztályon ápolják, állapota stabil. A másik két sérült már otthonába távozhatott.

Majdnem tömegbalesetet okozott egy ámokfutó kamionos Püspökladánynál. Az ámokfutó kamionos előzése csak a többi közlekedő reflexe miatt nem torkollt tragédiába.

Öt évet kaphatnak a rendőrök, akik mezítláb hagytak egy fiút a város szélén. Az egyik férfi tagadta a bűnösségét, ügyvédje a sértett kiskorú korábbi cselekményeire hivatkozik. Társa, a másik volt rendőr nem jelent meg a tárgyaláson.

Nem cserélik le a hajdúvidi vizet, az újonnan épülő vezeték az ipari park ellátását fogja biztosítani. A helyiek számára továbbra is a meglévő kutakból származó ivóvíz lesz elérhető.

Berettyóújfalu önkormányzata összesen 22 utca fejlesztését indíthatja el a közeljövőben. Többek között erről, illetve új belvárosi parkolók kialakításáról is döntött a grémium.

A Bűnügyi Igazgatóság befejezte a nyomozást egy 52 éves hajdúböszörményi nővel szemben, aki felgyújtotta családi házukat.

Számos termékkategóriában rendelnek szívesen házhoz a debreceniek, derült ki nemrégiben a foodora market adataiból. A debreceni listát az alkoholmentes italok vezetik, a rekordot pedig az az édesszájú vásárló tartja, aki 531 darab tuttifrutti ízű cukormentes energiaitalt tett a kosarába az elmúlt egy évben.

A természet Püspökladány ellen fordult volna? Aligha. Az utóbbi hetek változatos időjárása viszont láthatóan megtépázta kissé a faállományt. A kidőlt fák mellett baleseti helyszínekre is siettek még a vármegyei tűzoltók szerdán.

Ajánljuk még:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában