Jó előjel az olimpia előtt!

2024.06.27. 10:17

Golovin Vlagyimir szerint a válogatott-játékosok tökéletes fizikális állapotban vannak

A debreceniek is készülnek az olimpiára. A kézikeret jelenleg húszfős, a kapitánynak legkésőbb jövő péntekig kell hárommal szűkítenie a névsort.

Tóth Huba Elemér

Golovin Vlagyimir és Füzi-Tóvizi Petra

Forrás: Kovács Péter/Nemzeti Sport

A klubszezont követő néhány hetes pihenő után megkezdte a felkészülést a párizsi olimpiára mindkét kézilabda-válogatottunk. A női keretbe három olyan játékos – Füzi-Tóvizi Petra, Vámos Petra és Kácsor Gréta – kapott meghívást, aki a mögöttünk hagyott idényben a DVSC Schaeffler együttesét erősítette. Rajtuk kívül a csapat tagja a debreceni születésű, korábban a Lokiban is bizonyító Bordás Réka is. A férfi keretben nincs olyan játékos, aki korábban hajdú-bihari együttesben játszott volna.

kézi, Vámos
Vámos Petráék (balra) jó hangulatban készülnek a kéziválogatottal az olimpiára
Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Tesztmeccseket is játszanak a kézisek

A lányok vasárnap találkoztak először Telkiben, míg a férfiegyüttes hétfőn indította a munkát Felcsúton, írta az MTI. A felkészülés során mindkét együttes megmérkőzik majd a szlovénokkal és a németekkel, ezen kívül Lékai Mátéékra még egy Japán elleni edzőmeccs is vár.

A lányok az olimpiai tornát július 25-én, csütörtökön kezdik meg a házigazda és címvédő francia válogatott ellen. A csoportkörben találkoznak még a brazilokkal, az angolokkal, a spanyolokkal és a hollandokkal is. A férfiak pedig Egyiptom, Argentína, Norvégia és Franciaország legjobbjaival találkoznak.

Füzi-Tóvizi Petra is izgatottan várja az ötkarikás játékokat
Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A maximumra törekednek

Az egyéni feladatokat a lányok teljesítették, és arra készültünk, hogy az első napokban megpróbáljuk kiegyenlíteni a formájukat, de tökéletes fizikális állapotban vannak. Olyan eredmények születtek, hogy nem hittük el

 – mondta az MTI-nek Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kedden, a Telkiben rendezett sajtóbeszélgetésen. Hozzátette: fizikális munkát is végeznek majd, de nem kell annyi időt szánni rá, mint tervezték, inkább több labdás edzésük lesz. Ami utóbbit illeti, az edző szerint némileg még pontatlanok a játékosok, de ez érthető, mert „sok idő kimaradt.”

A keret jelenleg húszfős, a kapitánynak legkésőbb jövő péntekig kell hárommal szűkítenie a névsort. A Párizsba utazó játékosok közül 14 lakhat együtt az olimpiai faluban, a három tartalék pedig azon kívül egy szállodában.

 

A kézilabda-válogatottak olimpiai felkészülési programja:

  • Felkészülési mérkőzések:

Július 13., Győr:

14:45 Magyarország–Szlovénia (női mérkőzés)

17:00 Magyarország–Szlovénia (férfi mérkőzés)

Július 19., Németország, Stuttgart:

17:15 Németország–Magyarország (férfi mérkőzés)

19:45 Németország–Magyarország (női mérkőzés)

Július 20., Németország, Stuttgart:

15:00 Magyarország–Japán (férfi mérkőzés)


 

  • A válogatottak programja az olimpián:

Csoportmérkőzések (Párizs):

Július 25., 19:00: Magyarország-Franciaország (nők)

Július 27., 11:00: Magyarország-Egyiptom (férfiak)

Július 28., 9:00: Magyarország-Brazília (nők)

Július 29., 21:00: Magyarország-Argentína (férfiak)

Július 30., 16:00: Magyarország-Angola (nők)

Július 31., 9:00: Magyarország-Norvégia (férfiak)

Augusztus 1., 14:00: Magyarország-Spanyolország (nők)

Augusztus 2., 9:00: Magyarország-Dánia (férfiak)

Augusztus 3., 9:00: Magyarország-Hollandia (nők)

Augusztus 4., 16:00: Magyarország-Franciaország (férfiak)


 

  • A női keret:

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)

Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)

Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác/FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)

Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE)

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)


 

  • A férfi keret:

Kapusok: Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Palasics Kristóf (La Rioja Logrono, spanyol)

Jobbszélsők: Imre Bence (FTC-Green Collect), Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Rodríguez Alvarez Pedro (MOL Tatabánya KC)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)

Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német)

Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC)

Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában