Hatalmas fogás

2024.06.26. 11:17

Mennyi rézkábelt lehet ellopni 3 nap alatt? – Hajdúnánáson próbálták meg kideríteni

A tolvajok elfogására külön akciót szerveztek a rendőrök. Hamar kézre is kerültek a tolvajbanda tagjai.

Haon.hu

Kézre került a tolvajbanda, amely igen tekintélyes mennyiségű rézkábelt lovasított meg egy hajdúnánási cég telephelyéről – számolt be róla a police.hu. Mint írják, a rendőrséghez a június 16-ai hétvégén érkezett bejelentés egy hajdúnánási telephelyről, amely után a nyomozók azonnal munkához is láttak.

A tolvajbanda ugyan csak három napig „működött” a hajdúnánási telephelyen, így is jelentős anyagi kárt okoztak
A tolvajbanda ugyan csak három napig „működött” a hajdúnánási telephelyen, így is jelentős anyagi kárt okoztak
Forrás: police.hu

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, minden lehetséges nyomot rögzítettek, de a tolvajokat nem tudták azonosítani. A nyomozók bízva abban, hogy visszatérnek, esténként a járőrökkel közösen újra és újra ellenőrizték a telephelyet és környékét, míg végül kitartó munkájuk és türelmük meghozta eredményét.

Újra akcióba lendült a tolvajbanda

A bűnügyesek szombat éjjel kiszúrtak két férfit, akik épp a cég területére próbáltak bejutni. Nem tétlenkedve azonnal elfogták őket, ahogy a közelben két társukat is, akik egy kocsiban ülve várták cinkosaikat.

A két polgári, egy miskolci és egy sajószentpéteri férfiakat előállították, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat is. A nyomozás során az is kiderült, hogy az első lopásoknál több társuk is volt, közülük két miskolci férfit hétfőn fogtak el a rendőrök, majd ők is bűnügyi őrizetbe kerültek.

Az elkövetők három nap leforgása alatt közel 31 millió forint értékű rézkábelt loptak el.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást velük szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában