Campus Fesztivál 2024

2024.07.30. 17:30

Voltak, akik ellen eljárás indult, míg több tucat embert a mentők láttak el a Campuson

A rendőrséget, a mentőket és a tűzoltókat kérdeztük arról, hány esetben kellett beavatkozniuk az idei fesztiválon.

Hajnal László

Négy nap, 120 ezer ember. Ez a mérlege az idei Campus Fesztiválnak. Ha belegondolunk, hogy egy viszonylag szűk területen egyszerre több tízezer önfeledten bulizó, javarészt alkoholt fogyasztó szórakozni vágyó gyűlt össze, jogosan merül fel az aggodalom, hogy akár nagy baj is történhet egy ekkora rendezvényen.

debrecen campus fesztivál
A mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem is beszámolt arról, milyen esetekben kellett intézkedniük a Campus Fesztiválon
Forrás: Napló-archív

Ennek ellenére egy-két, fal tövében józanodó vagy épp a tömegben illumináltan szlalomozó fiatalon kívül azt láttuk, mindenki kulturáltan szórakozik a fesztiválon. Míg a legtöbben átadták magukat a mámornak és a féktelen őrületnek, voltak, akik a rendre és az emberek épségére vigyáztak. Kíváncsiak voltunk, ők mit tapasztaltak.

Megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot, hány esetszámot rögzítettek, és milyen helyzetekben kellett beavatkozniuk bajtársaiknak. Győrfi Pál kommunikációs és PR-vezető arról tájékoztatta a Haont,

a mentőszolgálat a Campus Fesztiválon 3 mentőegységgel összesen 37 főt, köztük 9 fiatalkorút látott el, többségében könnyebb zúzódások, horzsolások, továbbá darázscsípés okozta allergiás reakciók, rosszullétek és túlzott alkoholfogyasztás miatt.

Nem volt nagy rendbontás a Campus Fesztiválon

Érdeklődtünk a rendőrségnél is, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodájától azt a tájékoztatást kaptuk, a Debreceni Rendőrkapitányság öt esetben kábítószer-birtoklás, egy esetben súlyos testi sértés gyanúja, míg további három esetben telefonlopások miatt indított eljárást. Hozzátették, a járőrök további egy alkalommal biztonsági intézkedést hajtottak végre egy ittas személlyel kapcsolatban.

Elmondták azt is, a rendőrök a szükséges létszámmal biztosították a rendezvényt, a fesztivál belső biztosításában nem vettek részt, mivel azt a szervezők által megbízott biztonsági szolgálat végezte. Mint közölték, nagyobb rendbontás, rendkívüli esemény nem jutott a rendőrség tudomására.

Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője kérdésünkre közölte, tűzvédelmi beavatkozására nem volt szükség,

azonban a fesztiválozók – látva az egyenruhás tűzoltókat – több alkalommal kérték a segítségüket, így főleg a társszervek (a rendőrség és a mentők)  munkájában segédkeztek ittas vagy verekedés után megsérült személyek szállításában és ellátásában.

Szintén a feladatuk közé tartozott a fesztivál és a vendéglátóegységek ellenőrzése, azonban nem tapasztaltak hiányosságot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában