Ügyeleti hírek

2024.07.30. 08:41

Tombolnak a szabadtéri tüzek Hajdú-Biharban

A hét első napja sem telt el káresetek nélkül. A szárazság miatt egyre gyakrabban van tűz a szabadban, de baleset miatt is szükség volt a katasztrófavédelem beavatkozására.

Haon.hu

Száz négyzetméteren égett a gaz a debreceni Barackos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Öt négyzetméteren égett a száraz avar Nyírmihálydiban, a Kossuth utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet – közölte ügyeleti összefoglalójában a katasztrófavédelem.

A szárazság miatt egyre több a tűz Hajdú-Biharban is
A szárazság miatt egyre több a tűz Hajdú-Biharban is
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Berettyóújfalu és Földes között, a 42-es számú főút mellett a gaz égett száz négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Hatvan négyzetméteren égett a nádas Hajdúhadházon, a Botond utcában, hétfő délután. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Nem csak a tűz miatt volt riasztás

Három autó ütközött össze Debrecenben, a Kassai út és a Laktanya utca kereszteződésében tegnap. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Egy húszméteres fa egyik ága lehasadt Debrecenben, a Csemete utcában. Hétfő reggel a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában