Ügyeleti hírek

2024.07.18. 11:25

Ha egy napra tűzoltó lehetne, biztos, hogy nem ezt a napot választaná! – Egymást követték a riasztások Hajdú-Biharban

Debrecenben nemcsak tűzesethez, de beszorult kutyához, liftbe szorult emberhez és balesethez is kellett vonulnia a hajdú-bihari tűzoltóknak.

Haon.hu

Az egész vármegyében szükség volt az tűzoltók segítségére

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tűz volt szerda délelőtt Debrecenben, a Bartók Béla úti Kenézy-kórház egy alagsori helyiségében. Kompresszor és papírok égtek a klímatechnikai szobában. A tüzet az épület biztonsági szolgálata porral oltó készülékkel fékezte meg a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az alagsor füsttel telítődött, ezért azt, valamint az épület első emeletét kiürítették. 144 járóbeteg és 10 fekvőbetegnek kellett elhagyni a beavatkozás idejére a kórházat, illetve más épületrészbe szállították át őket. A tűzoltók átszellőztették az épületet és átvizsgálták a tűzzel érintett helyiséget. Az eset során senki sem sérült meg – áll a vármegyei katasztrófavédelem összefoglalójában.

A tűzben szerencsére senki sem sérült meg
A tűzben szerencsére senki sem sérült meg
Forrás: Tóth Imre

Egymást követték a riasztások 

Szerda reggel Debrecenben, a Cserepes utcában egy lakóház pincéjében egy kisméretű kutyát mentettek ki a debreceni hivatásos tűzoltók, majd azt a gazdájának átadták. Egy liftbe szorult férfi is segítségre szorult a Cívis utcában, őt liftkulcs segítségével szabadították ki.

Két autó ütközött össze a debreceni Szabó Kálmán utcában. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy személyautó műszerfala füstölt szerdán Nyírábrányban, a Vámospércsi úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet. 

Egész Hajdú-Bihar „lángokban állt”

Számos tűzesetnél kellett a tűzoltók segítsége a vármegyében. Egy négy négyzetméteres területen égett az aljnövényzet a debreceni Kastély utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet. De nemcsak Debrecenben csaptak fel a lángok, egy szivattyúház égett teljes terjedelmében Balkányban, a Nádas tanyán. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók mellett a balkányi önkéntesek is vonultak. A tűzoltóknak vízsugárral sikerült megfékezni a lángokat.

Hortobágyon akkora tűz volt, hogy Debrecenből és Hajdúnánásról is érkezett vízszállító a helyszínre, mert a nyolcszáz bálából álló kazal közepén körülbelül négyszáz bála égett egy állattartó telepen, az Árpádhalom majorban.

A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat. A tűzoltók munkáját három erőgép is segítette, melyek széthúzták a bálákat.

Balmazújvároson az olaj gyulladt meg egy nyári konyha tűzhelyén, a Bethlen utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Hosszúpályiban, ötven négyzetméteren égett a gaz és az avar a Deák Ferenc utcában. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók itt is vízsugarat vetettek be.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában