Vádemelés

2024.07.11. 12:29

Feldühödött szülő bántalmazott egy védőnőt, mert kiderült, hogy tetves a gyereke

A védőnő pusztán tette a dolgát, a felháborodott szülő mégis nekiesett.

Haon.hu

Bíróság előtt kell felelnie annak a nőnek, aki bántalmazott egy iskoai védőnőt Hajdúsámsonban – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. A vádirat szerint a sértett egy hajdúsámsoni iskolában dolgozik védőnőként, február 5-én az intézményben tisztasági vizsgálat utáni ellenőrzést végzett, és ismételten megnézte azokat a diákokat, akiknél korábban serkéket észlelt.

Iskolai védőnőt bántalmazott a dühös anya Hajdúsámsonban
Iskolai védőnőt bántalmazott a dühös anya Hajdúsámsonban
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Feladatának ellátása során a védőnő kihívta a testnevelés óráról a vádlott mostohagyermekét és a folyosón megbeszélték a megfelelő kezelést. Az elkövető ezt megtudta és nagyon dühös lett, ezért február 8-án, reggel bement az iskola orvosi szobájába és számon kérte a védőnőt, amiért kihívta az óráról a mostohagyermekét és ezért mindenki megtudta a problémáját.

A nő megöléssel fenyegette a sértettet, aki felszólította a vádlottat, hogy távozzon, ekkor ő megfogta és rángatni kezdte a két karját, közben pedig fenyegette. Egyszer meg is akarta ütni a védőnőt, aki azt elhárította, így nem szenvedett sérülést.

Az elkövető tettének az iskolaőr közbelépése vetett véget. A Debreceni Járási Ügyészség a nővel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A Debreceni Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában