Vádemelés

2024.07.25. 07:29

Eltilthatják a vezetéstől a sofőrt, aki Hajdúszoboszlón sodort el egy biciklist

A nő autójával nem adott elsőbbséget, ütközött egy biciklissel, majd megállás nélkül tovább hajtott, ezért a bíróság előtt kell felelnie.

Haon.hu

Bíróság elé kell állnia annak a sofőrnek, aki Hajdúszoboszlón egy kerékpárossal ütközött, majd elhajtott – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A baleset következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett
Figyelmetlen volt vezetés közben, elsodorta a szabályosan közlekedő biciklist
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a nő 2023. december 6-án, este, Hajdúszoboszló belterületén vezette autóját. Haladása során egy útkereszteződésnél balra kanyarodott. Figyelmetlensége miatt azonban nem biztosított elsőbbséget a vele szemből kerékpárral érkező, egyenesen áthaladó sértettnek.

Kanyarodás közben a vádlott autója nekiütközött a nő kerékpárjának, emiatt a sértett egyensúlyát vesztette, kerékpárja nagy hanghatással az úttestre borult, a nő pedig leugrott a bicikliről. A baleset következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott észlelte a történteket, de megállás nélkül elhagyta a helyszínt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben a sértett megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A Debreceni Járási Ügyészség a nőt segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság a nőt végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában