Sziréna

2024.08.11. 16:08

Autóval ütközött egy Debrecenből induló vonat, mentőhelikoptert is riasztottak

Haon.hu

Fénysorompós átjáróban történt baleset

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Vasárnap délután Nyírbátorban, a Gyulaji úti fénysorompóval biztosított átjáróban egy személygépkocsival ütközött a Debrecenből 13:13-kor Tiborszállásra indult vonat (16234) – olvasható a MÁV közösségi oldalán.

A baleset miatti helyszínelés és a műszaki mentés végéig Nyírgelse és Nyírbátor, valamint Kállósemjén és Nyírbátor között nem lehetséges a közlekedés, ezért a délutáni órákban a Debrecen–Mátészalka és a Nyíregyháza–Nyírbátor–Mátészalka vonalon hosszabb eljutási időre, Nyíregyháza és Nyírbátor, valamint Nyírgelse és Nyírbátor között pótlóbuszos átszállásra kell számítani.

A katasztrófavédelem az MTI-vel közölte, hogy a baleset következtében a mozdony mintegy száz méteren keresztül tolta maga előtt az autót. A járműben ketten ültek, a sofőrt és utasát a nyírbátori hivatásos tűzoltók szabadították ki az összetört kocsiból. 

Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére azt közölte: a helyszínre több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak. A mentők egy 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel földi úton, egy gyermeket pedig súlyos-életveszélyes állapotban légi úton szállítottak kórházba.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában