Kék hírek

Tegnap, 7:32

És azt ismered, amikor 1 moldáv és 5 nepáli beül egy Audiba? A hajdú-bihari rendőrök ismerték…

Nemzetközi bűnszervezet egyik tagja ellen emeltek vádat Hajdúböszörményben. Az embercsempész az M35-ös autópálya leállósávjában hagyta a kocsiját és az utasait, amikor forró lett a talaj.

Haon.hu

Embercsempész moldáv állampolgár ellen emeltek vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészségen. A vádiratról beszámoló szerdai ügyészségi közlemény szerint a vádlott több honfitársával együtt egy nemzetközi bűnözői csoport tagjaként, a vele azonos szinten lévő tagok tevékenységéről tudva, anyagi haszonszerzés céljából vállalta azt, hogy több külföldi, illegális határátlépő személy továbbszállításában közreműködik Magyarország területén.

Az embercsempész által hátrahagyott autó alvázszámát korábban meghamisították
Az embercsempész által hátrahagyott autó alvázszámát korábban meghamisították
Forrás: police.hu

Egyből beállt a bűnszervezet az embercsempész mögé

A moldáv férfi 2024. március 31. előtt érkezett Magyarországra, és a bűnszervezet által fizetett szálláshelyen várakozott az illegálisan, Románia területéről Magyarországra érkezőkre. A vádlott a feladat végrehajtásához teletankolt gépjárművet és a kapcsolattartáshoz mobiltelefont kapott, majd a telefonon érkező utasításnak megfelelően március 31-én éjszaka a magyar-román határ közelében felvett az autójába 5 nepáli állampolgárt, és elindult a nyugati országhatár felé. Rövid időn belül az autót a rendőrök ellenőrizni akarták, de a vádlott elhajtott, az M35-ös autópályán a leállósávban végül megállt, kiszállt és elmenekült a helyszínről – áll a közleményben.

A bűnszervezet fel volt készülve az esetlegesen tetten ért, illetve menekülésre kényszerülő tagok segítésére, ezért Budapestről érkezett egy ismeretlen tettestárs, aki a vádlottat Budapestre szállította és bújtatta, amíg el nem fogták.

A moldáv férfi a feladat teljesítése esetén megbízójától 500 eurót kapott volna az ügyészség szerint. Hozzátették: a vádlott a migránsokat olyan személygépkocsival szállította, amelynek alvázszámát korábban meghamisították.

A moldáv csempész 500 euróért vállalta a feladatot
A moldáv csempész 500 euróért vállalta a feladatot
Forrás: police.hu

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen minősített embercsempészés bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje, és határozott időre utasítsa őt ki Magyarország területéről.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában