Sziréna

3 órája

Elszabadultak az indulatok, tetőléccel ütötték a szakit egy hajdú-bihari építkezésen

A támadónak nem tetszett, hogy elzárják a járdát, sajátos megoldást választott a konfliktus rendezésére. Felfüggesztett börtönt érhet a tetőléces támadás.

Haon.hu

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki tetőléccel ütött arcon egy kivitelezőt az egyik hajdú-bihari településen, derül ki a vármegyei főügyészség közleményéből.

Tetőléccel sóztak oda a munkásnak Hajdú-Biharban
Tetőléccel sóztak oda a munkásnak Hajdú-Biharban
Forrás: illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint idén május 25-én a sértett két kollégájával együtt egy kistelepülés utcafronti ingatlanának tetőszerkezetét cserélte, ezért az épület két végénél az utcán, a járda fölött egy-egy hosszú tetőlécet helyeztek ki, hogy felhívják a terület balesetveszélyességére az ott haladó gyalogosokat.

Délután fél 3 körül a vádlott egy ötfős társasággal együtt gyalogolt az utcán, a többiek kikerülték a járdaszakaszt, azonban a vádlott úgy ment tovább, hogy átbújt a léc alatt. A sértett és társai ekkor az utcán vágták a tetőlemezt, és rászóltak a vádlottra, hogy neki is kívül kellett volna elmennie, mert így veszélyes, azért tették oda a léceket. A vádlott ezt a megjegyzést kötekedésként értelmezte, és azt mondta az ott dolgozóknak, hogy ő mindjárt el is veszi a lécet onnan, majd elment a helyszínről. A férfi azonban kis idő múlva a testvérével és annak élettársával együtt visszament, a férfi testvére pedig kérdőre vonta a munkásokat. Szóváltás alakult ki közöttük, majd ez idő alatt a vádlott odaszaladt az épülethez, felvette a 3 méter hosszúságú tetőlécet, és rátámadt vele az akkor már a tetőn dolgozó sértettre.

A férfi a léccel a sértett arcának bal oldalát találta el, amelynek következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. Figyelemmel a használt eszközre és a sérült testtájékra, fennállt a 8 napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének reális esélye

– emeli ki az ügyészség.

Felfüggesztett börtönt kaphat a tetőléccel támadó férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott beismeri a vádiratban foglaltak szerint a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, abban az esetben a járásbíróság őt 1 év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre függessze fel és ezen időtartamra rendelje el a pártfogó felügyeletét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában