Helyi közélet

2007.11.07. 12:40

Hagyta, hogy halálra égesse a Nap

<p>Négy év börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki a tűző napon hagyta részeg élettársát.A nő másfél napig feküdt házuk udvarán, és meghalt. Pedig megmenthető lett volna.</p>

Sz. Antal hat évvel ezelőtt ismerkedett meg J. Krisztinával, s együtt éltek Debrecenben – tájékoztatta lapunkat a héten hozott ítéletről Koszta János sajtótitkár.

Később igyekezett kibújni a kapcsolatból, de a tragédia idején még egy fedél alatt laktak. Sokszor berúgtak, olyankor nagyokat veszekedtek és előfordult, hogy a férfi ütötte-verte, rugdosta a nőt.

Ebben közrejátszott, hogy nem szerette, ha ő is iszik, illetve azt se tűrte, hogy időnként hosszabb időre elment otthonról. Még a védelmében fellépő szomszédasszonyra is rátámadt. Többször volt példa arra, hogy a koszos ruhában hazaérkező részeg nőt a kerti slaggal locsolva próbálta kijózanítani, miután levetkőztette.
2005. júliusának végén a sértett két férfivel poharazgatott a szomszédban déltájt. A kora délután hazaérkező vádlott egy vödör vízzel öntötte nyakon, majd talicskára tette, és abban tolta a portájukra.

Ott kilökte, lemeztelenítette és alaposan végiglocsolta. Aztán egy fűre terített szőnyegre fektette és ott hagyta a tűző napon. Éjszaka többször ránézett, betakarta egy pléddel, de másban nem segített neki. Másnap délben a hőségben a nő már nagyon nyöszörgött. Este a férfi észrevette, hogy egy górénál letett pálinkából próbál kortyolni, amin úgy feldühödött, hogy ököllel arcon vágta, mire eszméletét veszítve lerogyott.

Éjjel még evett a vádlott gombapörköltjéből, de utána, az udvaron heverve már csak jajgatásra futotta az erejéből. Egészen a következő reggelig. A vádlott csak akkor értesítette a mentőket, akik azonban nem tudtak segíteni.

J. Krisztina már elhunyt, mikor odaértek. A halál oka agyzúzódás és a hosszan tartó hőguta volt. Megmenthető lett volna, ha idejében látja orvos.
Sz. Antal végig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság halált okozó testi sértés bűntettében marasztalta el, s az ítéltábla jogerősen helybenhagyta e határozatot. A vádlott egyébként volt már büntetve ittas járművezetésért, hivatalos személy elleni erőszakért, és könnyű testi sértésért.
RaL

Kapcsolódó anyagok:

  • Fegyházba

  • viszik a fél családot

  • Ölt

  • a széndioxid a Gergely utcában

  • Még

  • mindig keresik Balla Irma gyilkosát

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában