Helyi közélet

2007.12.24. 13:02

Meleg ebédet osztottak a rászorulóknak

<p>Debrecen – Meleg ebéddel várták 24-én déltől 14 óráig a hajléktalanokat a Shalom Nyitott Bibliai Gyülekezet és az Élj! Egyesület önkéntesei a Bem tér 30. alatti székházuknál. <dia width="850" height="630" alt="Meleg ebédet osztottak a rászorulóknak 2007.12.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Meleg_eb_det_osztottak_a_r_szorul_knak_2007/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Meleg ebédet osztottak a rászorulóknak 2007.12.24." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-etelosztas%20DI_flv-2.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

– Ez a nyolcadik év, hogy karácsonykor meleg ételt osztunk a rászorulóknak. 130 adaggal készültünk, és 12 munkatársunk vállalta, hogy segédkezik a főzésben, az osztásnál, majd az azt követő pakolásnál. A városi önkormányzat és a Református Szeretetszolgálat is támogatott bennünket abban, hogy meg tudjuk mindezt valósítani – mondta el a Haonnak Bihari Levente, az Élj! Egyesület elnöke.

A gyülekezet és az egyesület tagjai nem csupán a hajléktalanoknak igyekeznek szebbé tenni a karácsonyt, az egyedülállókra is gondoltak: délután négytől – ugyancsak a székházba – várják őket istentiszteletre és egy közös beszélgetésre, természetesen meleg étellel, és egy kis ajándékcsomaggal.

Tavaly még 15-en jelentkeztek, idén már 30-an jelezték előre részvételüket.

  • Ha baj lenne…
  • Ingyen ebéd a rászorulóknak
  • Az ünnepekkor is segítenek
  •  

    -Szabó Judit-

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában