Helyi közélet

2008.03.06. 17:39

44 év fegyház a debreceni taxisgyilkosságért

<p>Debrecen - Húsz év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki három, hátulról, közvetlen közelről leadott fejlövéssel – mint Ficsor Gabriella bíró, tanácselnök fogalmazott – kivégezte Molnár Attilát 2004. őszén. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_r_s_g___taxisgyilkoss_g_2008_03_06_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Bíróság - taxisgyilkosság 2008.03.06." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Birosag-taxisgyilkossag1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p> <p>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Birosag-taxisgyilkossag2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Társával, az akkor mindössze 19 éves O. Péterrel – a másodrendű vádlottal – azért vitették magukat egy Debrecen határában lévő, a Vámospércsi úttal párhuzamos földútra, hogy végezzenek a taxizásból élő 28 éves férfival. 50 ezer forintot találtak nála.

Tartoztak, ezért kellett a pénz. O. Pétert 14 év fegyházra ítélték (ő első fokon 12, míg B. Attila 17 évet kapott).

Harmadfok
Bár az első-, másod-, és harmadrendű vádlottakat a megyei bíróság elsőfokon felmentette a lőfegyverrel visszaélés, illetve a 7 rendbeli okirattal visszaélés vádja alól, a táblabíróság másodfokon a terhükre rótta e bűncselekményeket. Az indoklás: tudniuk kellett arról, hogy az elégetésre szánt övtáska az elhunyt személyes iratait tartalmazza. B. Attila, O. Péter, és S. Attila e vonatkozásban fellebbezett, így a végső határozatot harmadfokú eljárás keretében hozzák meg.

Az aljas, hidegvérrel végrehajtott rablógyilkosság kitervelésében egy másik fiatal, a szintén 19 éves S. Attila is részt vett. A helyszínt ő javasolta, s a közelben várakozott autójával bűntársaira. A táblabíróság – helybenhagyva az elsőfokú ítéletet – 10 év fegyházzal sújtotta.

Okirattal visszaélés és bűnpártolás miatt 6 hónap – két év próbaidőre felfüggesztett – fogházra büntették azt a fiatalembert, akire a tettesek rábízták Molnár övtáskájának elégetését.

Az ügy másik vádlottját felmentették, mivel nem volt közük a gyilkossághoz. Sőt, egyikük volt az, aki két héttel a szörnyűség után nyomra vezette a rendőrséget.

RaL

  • Taxis gyilkosság Debrecenben
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában