Helyi közélet

2008.03.28. 06:45

Postánkból: Hol az ésszerűség a két forintos csekknél?

<p>Március elején az élettársam kapott a T-Online-tól postai úton egy számlát 2-, azaz kettő (!) forint összegről, amelyet március 14-éig kellett befizetnie. Csakhogy közben az 1 és 2 forintos pénzérméket március 1-ével kivonták a forgalomból!&#160; - írja olvasónk.</p>

Erről ne tudtak volna a T-Online-nál? És ez még csak a kissebbik probléma!
Mi értelme volt kiküldeni egy ilyen csekket, amelynek a postai költsége sokkal több, mint 2 forint? Ez az ésszerűtlen levélfeladás a T-Online-nak feltételezésem szerint nemhogy hasznot, de ráfizetést jelentett!

Nem lett volna ésszerűbb és hasznosabb az egészet el sem küldeni? Mert a postán csak lepecsételték a csekket, de a 2 forintot nem fogadhatták el.
Bizonyára mások is jártak így mint mi, s tettek feleslegesen egy ilyen „üresjáratot” a nemlétező 2 forint miatt.
Magi Zsolt, Debrecen

Márciustól bevonják az 1 és 2 forintosokat

2008 március 1-től kivonják a készpénforgalomból az 1 és 2 forintos érméket .

Elgurulnak az egyforintosok
Az 1 és 2 forintos érmék bevonásához a végső lökést az adta meg, hogy a fémárak 2005-2006-ban olyan nagy mértékben emelkedtek

Telefonkártyás átverés

Egyik olvasónk adta tudtunkra azt az átverést, ahol a csalók kártyás feltöltést kérnek az áldozattól, cserébe nagyértékű bankkártyát ígérve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában