Helyi közélet

2008.04.09. 16:03

Négy gidája született egyszerre

<p>Biharkeresztes – Négy gidája született egy kecskének Biharkeresztesen egy hete; az utóbbi napokban a kis jövevények megerősödtek, s most már valószínűleg mind megmaradnak. <dia width="900" height="700" alt="Négyesiker-kecskék születtek 2008.04.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/N_gyesiker_kecsk_k_sz_lettek_2008_04_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Négyesiker-kecskék születtek 2008.04.09." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Negyesiker-kecskek_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Csorvás Gyula a HAON-nak elmondta: több mint húsz éve tart kecskéket, de még sosem fordult elő, hogy egyszerre négy utódja szülessen valamelyiknek.

Általában két kisgidát ellik egyszerre egy állat, tavaly egy alkalommal pedig három született, eddig ez volt a legtöbb – jegyezte meg Csorvás Gyula, akit – feleségével együtt – meglepett a gidák száma.

A négy jószágból egyébiránt három fiú, egy lány.

Szerda délelőtt tovább bővült a kis csapat: a nyugdíjas házaspár másik kecskéje is megellett; a fekete állat azonban „csak” két gidát hozott a világra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában