Helyi közélet

2008.05.28. 12:32

Családi tragédia Debrecenben

<p>Debrecen - Több késszúrással megölte férjét, a megyei rendőr-főkapitányság 52 éves fegyvermesterét felesége még Pünkösd napján. A nő három nap múlva véget vetett életének.</p>

Több késszúrással megölte férjét, a megyei rendőr-főkapitányság 52 éves fegyvermesterét felesége még Pünkösd napján.

A 47 éves asszony, aki maga is életveszélyesen megsérült a tragikus családi erőszak során, három nappal később kiugrott a Kenézy-kórház kórtermi ablakán, és életét vesztette – értesült a Haon. A rendőrség a hírt megerősítette.

Hirtelen felpattant

Teljesen váratlanul vetette ki magát a második emeleti kórtermi ablakon május 15-én délben az a 47 éves nő, akit május 12-én éjjel szúrt mellkasi sérüléssel hoztak be.

Senki se tudta megakadályozni, olyan gyorsan történt – tudtuk meg Szentgyörgyi Jánostól, a Kenézy-kórház sajtóreferensétől kedden, amikor a tragikus haláleset részleteiről érdeklődtünk. Az asszony életét nem sikerült megmenteni.

Pünkösdi gyilkosság

A nő azután került kórházba, hogy 22 éves fia Pünkösd éjjel szúrt sebekkel talált rá és apjára a lakásukon.

Utóbbi már halott volt. Anyját eszméletlen állapotban, saját autójával vitte a Kenézy-kórházba, ahol a mellkasi sérülések ellátása után az intenzív osztályon helyezték el.

Mint a rendőrségtől értesültünk, a házaspár többször tettlegességig fajuló vitába keveredett, s ezúttal összeszurkálták egymást.

Az 52 éves férfi a rendőrségen dolgozott fegyvermesterként, közalkalmazotti státuszban.

Azt talán sosem fogjuk megtudni, hogy min vesztek össze ennyire. A nő ugyanis három nappal a gyilkosság után váratlanul felugrott az ágyából, és mielőtt a nővérek lefoghatták volna, kiugrott a rácsokkal védett ablakon.

Megtehette, mert hiába sejtették a nyomozók, hogy ő ölte meg a férjét, az elszenvedett szúrások miatti kritikus állapota nem tette lehetővé kihallgatását és meggyanúsítását. Így aztán őrizetbe se vették, és nem is bilincselték az ágyához.

Az intenzív osztály bejárata előtt ugyan állt egy rendőr – értesültünk –, de ő csak arra vigyázott, hogy illetéktelen ne jusson az asszony közelébe, illetve ő se szökhessen meg.
A rendőrség érdemben nem indokolta meg, hogy annak idején miért nem számolt be a tragikus eseményekről.

Balesetek megyénkben
  • Öngyilkosság: vonat elé vetette magát Apafán Öngyilkosság az aluljáróban 2008.05.27. Video
  • Biciklissel ütközött egy autó az István úton Baleset, biciklissel ütközött az István úton 2008.05.27. Video
  • Rendszámot minden jármûre!
  • Súlyos gyalogosgázolás az Egyetem téren Súlyos gyalogosgázolás 2008.05.27. Video
  • Motor és autó ütközött KabánálMotorosbaleset Kabánál 2008.05.26. Video Video Video
  • Baleset: elfutott a helyszínrõl a sérült Elfutott a sérült a debreceni balesetben 2008.05.27.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában