Helyi közélet

2008.05.17. 12:03

Debrecenben igenis szól a nóta...

<p><P>Nem kis meglepetéssel és felháborodással olvastam a Napló április 28–ai számában megjelent „A szív dala, a lélek fohásza” című cikküket. - Írja Bánkuti Zoltánné olvasónk. </P><P>&#160;</P></p>

Zenerajongóként rendszeresen látogatom a Vasutas Egyetértési Művelődési Ház nótaműsorait. A közel 500 főt befogadó Faraktár utcai intézményben havonta 1-2 alkalommal adnak színvonalas műsort, kiemelném, hogy zsúfolásig telt nézőtérrel a Cégbíróságon is bejegyzett és több, mint 3 éve működő Debreceni Magyarnóta Egyesület és a Délibáb Nótakör művészei.
Az előadó művészek tagjai illetve többsége rendelkezik az Országos Szórakoztató Zenei Központ (OSZK) minősítésével illeteve engedélyével.
Színvonalas előadásaikban helyet kap a magyarnóta, az operett, sanzon, sőt versek is. Önálló CD–ket jelentetnek meg, rendszeresen jelen van a Napló fotósa, a helyi TV, a Budapest TV is; utóbbi rendszeresen szerepelteti a debreceni művészeket. A Duna TV Kívánságkosár című népszerű műsorában – amit az egész világon néznek – szintén gyakran szerepelnek a debreceni nótaénekesek.
Vezető prímásuk a nagyszerű Jeremiás Béla és zenekara. Ha nem lennének nótaestek „régiónkban” (ahogy Önök írták), honnan is ismernénk Jeremiás Béla művészeti vezetőt?
Nehezen érthető az anonim cikk írójának ilyen fokú tájékozatlansága a fenti témában. Azok után pláne, hogy a Napló is közli, ha nem is minden alkalommal, az előadások időpontját.
Az ilyen cikkek, Debrecen városának kultúrális életéről, rontják a város hírnevét, hiszen igenis „Debrecenben szól a nóta”... Bánkuti Zoltánné, Debrecen

  • A magyar nóta tovább él
  • Lente és Lovass Lajos újra színpadon
  • Tíz esztendő, tízszer tíz dal
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában