Helyi közélet

2008.10.08. 06:26

Tettlegességig fajult vita? Ütött az ügyvéd?

<p>Debrecen - Segítség helyett rám támadt a volt megyei főügyész, Szeszák Gyula – mondta szerkesztőségünkben járva G. Györgyné. Az ügyvéd visszautasítja a rágalmakat.</p>

- Csak egy ügyirat átdátumozását kértem, de nem volt hajlandó. Először kiabált, hogy „takarodjak, különben kivág”, majd a galléromnál fogva az előszobai székre dobott – kezdte történetét G. Györgyné.

Az eset után a nő látleletet vetetett és feljelentést tett. Elmondta, hogy egy, már 2006 óta húzúdó kölcsön-ügylet megoldására kérte fel a korábban megyei főügyészként dolgozó Szeszák Gyulát.
– Két év alatt nem volt semmilyen előrelépés a kölcsön behajtásában, ezért augusztusban panaszt tettem a megyei ügyvédi kamaránál – mondta.
Ezt elutasították, arra hivatkozva, hogy nem fizette ki az ügyvédi munkadíjat. Ezután G. Györgyné felkeresett egy végrehajtó céget, hogy megbízza a kölcsön behajtásával. Ott szembesült a dátum-elírással, ami miatt egy teljes évi kamatot „vesztene el”.
Ezt kijavíttatni ment el Szeszák Gyulához szeptember 25-én, s elmondása szerint ekkor történt az atrocitás.
– Az előszobában várakozó barátom segített. „Leszedte” rólam az ügyvédet, aki még ezután is rugdosott és dulakodott a kísérőmmel, majd kizárt az irodából – folytatta.
Felkerestük az említett ügyvédet is, aki a történtekkel kapcsolatban elmondta, a hölgy arrogánsan viselkedett vele. – A saját irodámban utasítgatott, holott még az engem megillető díjat sem fizette ki, s korábban be is panaszolt a kamaránál, amit elutasítottak, mert alaptalan volt.

Az ügyvéd azt elismerte, hogy felemelte a hangját, de a tettlegességet elutasította. Mint mondta, megfogta ugyan a hölgy felkarját, hogy kivezesse az irodából, de sem vele, sem a kísérőjével nem verekedett össze.

– Már a legutóbbi panaszáról is kiderült, hogy hamis vádaskodás, így állok elébe a következőnek – mondta Szeszák Gyula.

  • Felfüggesztettet kapott az ügyvéd
  • Megverte az anyját, hogy ihasson
  • Megverték Fekete Pákót
  • Melyek a legfelkapottabb szakmák? Video
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában