Helyi közélet

2012.06.13. 14:24

Halmozódó Szivárványos sikerek

Hajdúdorog - Ismét örömteli hírekkel és elismerések tömkelegével tért haza megmérettetéseinek állomásairól a Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományőrző Egyesület csapata. Az átélt izgalmakról és sikerekről a szervezet elnöke és kulturális vezetője Nagy Gizella számolt be.

Hajdúdorog - Ismét örömteli hírekkel és elismerések tömkelegével tért haza megmérettetéseinek állomásairól a Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományőrző Egyesület csapata. Az átélt izgalmakról és sikerekről a szervezet elnöke és kulturális vezetője Nagy Gizella számolt be.Az elért eredmények sorozatának a 2011. november 2-án, Budapesten a Láng Művelődési Központban megrendezett két napos Hagyományőrző Egyesületek és Szólisták III. országos rendezvénye az első állomása. Ahogyan már hírül adtuk, a Szivárványosok a 17 egyesület 32 műsorszáma közül a maximális ponttal jutalmazta a 4 tagú szakmai zsűri az egyesület hölgykoszorúja által előadott Háromugrós című táncot és Mikepércsi csárdással egyetemben. A legmagasabb jutalmat, a kiváló minősítést megkapva juthattak el az 2012. április 19-20-21-én megrendezett meghívásos verseny, az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Amatőr Művészeti Csoportok Országos Ki Mit Tud? döntőjébe Balatonfüredre. A megmérettetést az itthon maradottak élő adásban nyomon követhették az interneten.

A három napos rendezvény színhelyéül a Hotel Annabellát jelölték ki, mely kizárólag és teljes egészében a fellépők kényelmét szolgálta. A jutalomkirándulásnak is tekintett, ám saját költségű utazáson, minden lehetőséget kihasználtak a pihenésre és a szórakozásra annak érdekében, hogy a színpadon a maximumot nyújthassák. A szállodában a strandolási, úszási és szaunázási lehetőséggel élve pihenték ki a napi fáradtságot, melyet a lakószobák ablakából feltáruló Balatoni panoráma tett felejthetetlenné. Városnéző vonatozás és hajókirándulás során felfedezték Balatonfüred nevezetességeit, sétálgattak a gyönyörű Tagore sétányon.

Az egyesület a második nap délutánján került műsorra, produkcióikat óriási vastaps, kitörő ováció kísérte. A résztvevőket mégis meglepetésként érte, hogy a 88 egyesület megközelítőleg 1400 fellépője közül, a hallgatóság szavazatai alapján óriási fölénnyel nyerték el a közönségdíjat, melyet a patinás zsűri (tagjai: Márkus Ica Príma Primissima díjas előadó, Hoffmanné Kovács Edit és Kiss István tánctanár) a legjobbnak járó, kiváló minősítéssel is honorált. A megtisztelő címet egy gyönyörű vázával és egy-egy a táncosok számára kiállított fejenként 200 ezer forint értékű életbiztosítással adták át, valamint a kis csapat meghívást kapott a 2012. május 28-án megrendezett Nemzedékek Napjára a Millenáris Parkba. Az eseményről felvételt készített az M1 Televízió, melyet május 4-én a Megoldások Magazinjában vetítettek le.

Szívükben büszkeséggel és Hajdúdorog méltó képen való képviseletére elszántan vettek részt egy héttel később a nemzedékek közti kapcsolatokat mélyítő budapesti rendezvényen. A Millenáris Fogadó színpadán való bemutatkozásuk mellett új értékes ismeretségeket is köthettek, kölcsönösen tanulhattak egymástól. Maguk a fellépők is gazdag programkosárból válogathattak, így ők is csatlakoztak a régi – új mesterségeket bemutató népművészekhez. Betekintést nyerhettünk a kosárfonás rejtelmeibe.

Élménybeszámolójuk végére érve Nagy Gizella művészeti vezető kiemelte, hálás azért a társadalmi támogatásért és megbecsülésért, mely szervezetük tagjait kíséri és hajtja előre fellépésről-fellépésre, hiszen ez az a mozgató rugó, melyből erőt merítve lehetővé teszi, hogy tovább öregbíthessék Hajdúdorog jó hírnevét.

 

Mosolygó Marietta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában