Helyi közélet

2012.10.02. 09:03

Jegyzet: Valami nem stimmt

<em>Vajon mennyi az esélye annak, hogy Csordás Jenőné, aki nővérként dolgozta végig az életét a maga egyszerűségében, többszörös vállcsonttörést szenved a konyhájában, az utcán, a lépcsőházban, szóval valahol, de biztosan nem a DKV járművén, majd ebben az irigylésre cseppet sem méltó állapotában, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy brutális fájdalmak közepette kitalálja: most pedig jól megfeji a közlekedési céget.</em> <strong><a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Ratalics László jegyzete.</a></strong>

Vajon mennyi az esélye annak, hogy Csordás Jenőné, aki nővérként dolgozta végig az életét a maga egyszerűségében, többszörös vállcsonttörést szenved a konyhájában, az utcán, a lépcsőházban, szóval valahol, de biztosan nem a DKV járművén, majd ebben az irigylésre cseppet sem méltó állapotában, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy brutális fájdalmak közepette kitalálja: most pedig jól megfeji a közlekedési céget. Ratalics László jegyzete.

S Csordás Jenőné a nagy átverés szellemében előbb a Bethen utcai SZTK-ban, aztán a Kenézy-kórházban, majd a rendőrségi meghallgatása során is egybehangzóan, az esetet ugyanúgy elbeszélve állítja: a 32-es buszon vágódott el, egy fékezésnél, a sofőrfülke mellett. Önök szerint mennyi az esélye annak, hogy ez az asszony – aki a fotózáshoz direkt azt a dzsekit vette fel, ami akkor rajta volt, hátha valaki ráismer, s tanúsítja az igazát – az egészet, amit az újságcikkben leírtunk, kitalálta?

Mert a DKV úgy reagál rá, mintha ez történt volna. Nincs jegyzőkönyv – védekeznek –, így fizetniük sem kell. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a jegyzőkönyv kiállítása a sofőr feladata, azaz ha ő elmulasztja, akkor eleve meszeltek az utasbalesetért járó biztosításnak. A sofőrnek pedig nem is kell feltétlenül rosszindulatúnak lennie, hogy tévedésével megfossza az utast: például elegendő, ha maga sem gondolja, hogy egy sérülés súlyosabb, mint azt elsőre gondolni lehet, s csak utólag derül ki, hogy egy legyintésre ítélt, múlónak remélt szúró fájdalom valójában csonttörés, lépsérülés, mifene.

A 32-es busz vezetője – s így a DKV – szerint is, Csordás Jenőné nem mond igazat. Kár, hogy a maguk verzióját mindössze a cég két másik sofőrével tudják alátámasztani, akik véletlenül pont ott voltak azon járaton. De hátha más másként emlékszik.

 

Előzmény:

A DKV-nál nem hiszik, hogy az utas az ő járművükön törte össze a vállcsontját

Állítása szerint súlyosan megsérült a nagyot fékező 32-es buszon Csordás Jenőné, de az esetről nem készült jegyzőkönyv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában