Helyi közélet

2013.03.19. 12:48

Egész héten vízi állatokkal ismerkedhetnek a gyerekek

Debrecen - Játékos formában még a víz- és környezetvédelem alapjaiba is bevezetik a kicsiket a debreceni állatkertben.

Debrecen - Játékos formában még a víz- és környezetvédelem alapjaiba is bevezetik a kicsiket a debreceni állatkertben.Az óvódás és iskolás gyermekek életkorához illeszkedő, változatos zoopedagógiai programokkal várják a héten az érdeklődőket a Nagyerdei Kultúrparkban a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. Mint Nagy Sándor Tibor igazgatótól megtudtuk, a gyermekek megismerkedhetnek a kultúrparkban élő vízi állatokkal, mint például a pingvinekkel, békákkal, vízi madarakkal.

- Nincs két egyforma foglalkozás, mert mindig a gyerekek életkorához igazítjuk a programokat, melyek alapja, hogy játékos, beszélgetős (kérdezz-felelek) formában ismertessük meg őket az itt élő állatokkal, a környezetszennyezés miatt rájuk leselkedő veszélyekkel, egyúttal bevezetve őket az alapvető víz- és környezetvédelmi ismeretekbe is - minderről már Kiss Gabriella, az intézmény zoopedagógusa beszélt a Naplónak. Elmondta, időjárástól függően igyekeznek a terepen megfigyelni - ezúttal - a vízi állatokat, viselkedésüket, s irányított beszélgetéssel segíteni a gyermekeket ismereteik bővítésében.

A kultúrpark programjaira a héten még várják az érdeklődő csoportok jelentkezését az 52/310-065 illetve a 52/413-515-ös telefonszámokon.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában