Helyi közélet

2013.03.25. 13:26

Magyarul tanulhatnak a lengyelek

Hajdúböszörmény - A Lublini Maria Curie-Sklodowska Egyetem – Kraśnik és Hajdúböszörmény közötti együttműködési megállapodását írta alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere, Miroslaw Wlodarczyk, Kraśnik polgármestere és dr. Stanislaw Michalowski, az egyetem rektora március 23-án.

Hajdúböszörmény - A Lublini Maria Curie-Sklodowska Egyetem – Kraśnik és Hajdúböszörmény közötti együttműködési megállapodását írta alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere, Miroslaw Wlodarczyk, Kraśnik polgármestere és dr. Stanislaw Michalowski, az egyetem rektora március 23-án. A megállapodás egy olyan oktatási program beindítását teszi lehetővé, amely által magyar nyelvet elsőként oktatnak majd a lublini régió egyetemein. A számos tantárgy közül – mely Magyarország történelmével foglalkozik – számottevő az, amely „A történelem szerepe a turistalátványosságok kialakulásában Magyarország példáján keresztül” - címmel várja a hallgatókat.

Az ünnepségen a hajdúböszörményi delegáció mellett a Varsói Magyar Nagykövetség delegációja, valamint a Lublini Egyetem képviselői is részt vettek. Hajdúböszörmény és a lengyel Kraśnik települése több éve ápolnak szoros testvérvárosi kapcsolatot.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában