Helyi közélet

2013.03.05. 17:02

Vicces sztorival várják a Modembe látogatókat

Debrecen - A tárlat visszatekintő elemeket is tartalmaz majd.

Debrecen - A tárlat visszatekintő elemeket is tartalmaz majd.Vicces sztori címmel Csontó Lajos művei mutatkoznak be március 10-én a MODEM harmadik emeleti kiállítóterében, sőt jószerivel a kiállítótér maga válik egy összefüggő Csontó alkotássá. A tárlat címe arra a kettős kényszerre utal, hogy a művek és életeseményeink egyaránt történetekké fűződnek össze, valamint arra, hogy noha személyes történeteinken keresztül értjük meg egymást és önmagunkat, e történetek jó része igencsak személytelen, afféle „vicces sztori’” ami bárkivel megeshet, és ráadásul olykor nem is vicces – adta hírül a MODEM.

A kiállítás fekete terében a falakon végighúzódó, hangsúlyos fehér krétarajzok, képregényszerű jelenetek váltakoznak fotóalapú művekkel és videóinstallációkkal. A tárlat visszatekintő elemeket is tartalmaz, ezek viszont jórészt önmaguk parafrázisául szolgálnak, eddig be nem mutatott és új művekkel egészülnek ki, hogy együtt meséljék el számunkra azt a „vicces sztorit”, amely egyszerre szól magántitkokról és egy közösség dilemmáiról – olvasható a közleményben.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában