Helyi közélet

2013.06.19. 16:21

Közös lépés a tudás felé a hagyományok jegyében

Hajdúböszörmény - Kulturális és nevelési-oktatási intézmények a tanórán kívüli nevelésért.

Hajdúböszörmény - Kulturális és nevelési-oktatási intézmények a tanórán kívüli nevelésért.

A „Szabadhajdú” Közművelődési Média és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. közel 30 millió forint, százszázalékos támogatást nyert arra a projektre, amelynek célja a kulturális és a nevelési oktatási intézmények közötti hosszú távú együttműködés révén minél szélesebb körben a közoktatásban szereplő gyerekek és tanulók óvodai, tanórai és tanórán kívüli nevelésének és oktatásának támogatása Hajdúböszörményben.

Mint azt Kiss Attila polgármester kiemelte, a nevelési-oktatási és a kulturális intézmények közötti partnerség erősítése az általuk nyújtott kínálat bővítését, fejlesztését hozza magával. A tanulók és gyerekek oktatásához szükséges új eszközök biztosítása mellett havi, heti szakkörök, tehetséggondozás, versenyeztetés, és számos témanap valósul meg. Nemezelés, bőrözés, gyöngy-, csuhé, valamint kerámiával való foglalkozás várható. A tehetséggondozás keretein belül a kézműves foglalkozások mellett idegennyelv-tanulás és tánc is vár.

„Fedezd fel Hajdúböszörményt!”-címmel vetélkedőre, a témanapokon pedig közös főzésre is sor kerül – tudtuk meg a szervezőktől a szerdai programbemutató sajtótájékoztatón. Ökotábor is lesz, amelynek témája az ismerkedés a helyszín állat- és növényvilágával, hasznos előadások a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről, egészséges életmód népszerűsítése, közlekedési szabályok tanulása.

A projekt egy évében négy álláshely is betelik, ők koordinálják a megvalósulását.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában