Helyi közélet

2013.07.24. 12:21

Egy ellenőrt lefejelt, egyet ököllel ütött

Debrecen - A helyszínre érkező rendőrök azonnal elfogták az agresszív támadót.

Debrecen - A helyszínre érkező rendőrök azonnal elfogták az agresszív támadót.

Még mindig táppénzen van az a két jegyvizsgáló, akikre a múlt héten támadt rá egy férfi csütörtök este a villamospótló autóbuszon - az atrocitásról Julianna nevű olvasónk értesítette lapunkat hétfőn. A történeteket Csohány Andrea megerősítette a Naplónak.

Tájékoztatásából kiderült, a Medgyessy sétányon felszálló utas vett ugyan jegyet, de nem érvényesítette azt, ezért pótdíjat kellett volna fizetnie az ellenőröknél. Ám sem pótjegyet volt hajlandó váltani, sem az adatait megadni, ellenben az egyik jegyvizsgálót félrelökve, közben a másikat elsodorva leugrott a járműről a következő megállóban. Az ellenőrök ekkor hívták a rendőrséget. Az utas azonban rájuk támadt, egyiküket ököllel ütötte fejen, másikukat lefejelte és combon rúgta.

A gyorsan kiérkező rendőrök viszont elfogták a menekülni próbáló tettest. - Kollégáinkat a helyszínről a mentők a Kenézy Gyula Kórházba szállították, ahol az egyikük fejét összevarrták, míg másik koponyáját megröntgenezték. A körülményekhez képest mindketten jól vannak, de jelenleg is táppénzen tartózkodnak - mondta a DKV kommunikációs előadója.

A jegyellenőrök közfeladatot ellátó személyek, így az ellenük elkövetett tettlegesség súlyosabb elbírálás alá esik.

Szerencsére az ilyen és ehhez hasonló esetek nagyon ritkán, általában évente csak egyszer fordulnak elő Debrecenben.

HBN-FÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában