Helyi közélet

2013.07.04. 17:14

Jogerősen 2 év a "kukoricázó" vádlottnak

Debrecen - Jogerősen 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön azt az agrárvállalkozót, aki intervenciós kukoricával trükközött.

Debrecen - Jogerősen 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön azt az agrárvállalkozót, aki intervenciós kukoricával trükközött. Dr. P. Zoltán Sándort folytatólagosan elkövetett sikkasztás, csalás, valamint számvitel rendje megsértése bűntettében marasztalta el dr. Elek Balázs büntetőtanácsa; a tábla ezzel 1 évvel enyhítette a Debreceni Törvényszék első fokon kiszabott ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy agrártermelő és szolgáltató kft. vezető tisztségviselőjeként elsikkasztotta a nála betárolt, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tulajdonát képező 8000 tonna intervenciós kukorica egy-egy tételét: a sajátjaként feltüntetve azt közraktári szerződést kötött egy másik céggel, közraktári jegyre 59 millió forintos kölcsönt vett fel egy pénzintézettől, 1600-1700 tonnára vonatkozóan azt állította az MVH felé, hogy azt ismeretlen tettesek ellopták.

Később más cégekkel szintén kétes üzleteket bonyolított, többek közt szerződést kötött takarmánykukorica termeltetésre, majd – a partner vételi jogát figyelmen kívül hagyva – a gabonát learattatta és egy harmadik személynek értékesítette. Dr. P. Zoltán Sándor mind a nyomozás, mind a bírósági eljárás során tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában