Helyi közélet

2013.11.20. 17:50

„Köszönjük a hat gólt, a pompás győzelmet”

Debrecen - Az évszázad mérkőzése címmel emlékülést rendezett a Debreceni Egyetem a londoni 6:3-as magyar diadallal zárult Anglia elleni futballmérkőzés 60. évfordulója alkalmából.

Debrecen - Az évszázad mérkőzése címmel emlékülést rendezett a Debreceni Egyetem a londoni 6:3-as magyar diadallal zárult Anglia elleni futballmérkőzés 60. évfordulója alkalmából. Az eseményen felszólalt az Aranycsapat tagja, Buzánszky Jenő, aki játékosként aktív részese volt a sporttörténelmi sikernek. Több előadás után következett „Az Aranycsapat eszmei öröksége” elnevezésű kerekasztal-beszélgetés – többek között a két debreceni szakember, Kozma Mihály és Sándor Mihály részvételével.

A programot futballtörténeti kiállítás is kíséri, ahol többek között olyan ritkaságok láthatók, mint az 1954-es vb-ezüstérem, vagy az 1953. november 25-ei mérkőzés emlékére kibocsátott eredeti emlékbélyeg.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában