Helyi közélet

2014.04.25. 19:54

MSZP: megadóztatnák a spekulatív tőkét

Debrecen - Megalkuvás nélküli programunk alfája és omegája nem lehet más, mint a munkahelyteremtés - jelentette ki Gur Roland, az MSZP EP-képviselőjelöltje a párt pénteki sajtótájékoztatóján.

Debrecen - Megalkuvás nélküli programunk alfája és omegája nem lehet más, mint a munkahelyteremtés - jelentette ki Gur Roland, az MSZP EP-képviselőjelöltje a párt pénteki sajtótájékoztatóján. Kiemelte, törekvéseik között szerepel, hogy a 25 éven aluli fiatal pályakezdők ne legyenek négy hónapnál hosszabb ideig munka nélkül, amelyet mint mondta, a Fidesz szavak szintjén támogat, de tettek szintjén nem sokat tett hozzá.

- A cégek ott fizessenek adót, ahol a jövedelmüket szerezték, az adóparadicsomokat fel kell számolni, a spekuláns tőkemozgásokat meg kell adóztatni, ami több mint ezer milliárd forintnyit jelent éves szinten - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: a kormány ellen több mint 50 kötelezettségszegési eljárás zajlik; a Fidesz nem tudta megnyugtatóan elintézni sem az akác sem a pálinka kérdését.

- Mi olyan szakembereket kívánunk Brüsszelbe küldeni, akik együtt tudnak működni az EU döntéshozóival és a tagországokkal - közölte. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja szerint a Nyugat felé orientálódni most időszerűbb mint valaha, hiszen így tudunk egy fejlett társadalomhoz igazodni.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában