Helyi közélet

2014.05.19. 08:08

Anyagi motiváció hiányában

Hajdú-Bihar - Az iskolákkal való együttműködés folytatásában bízik az AKSD.

Hajdú-Bihar - Az iskolákkal való együttműködés folytatásában bízik az AKSD.

Arra a kérdésre, hogy nonprofit közszolgáltató szervezhet-e gyűjtést az oktatási intézményekben, az AKSD-nél is érdeklődtünk. A társaság PR és HR vezetője, Képesné Domokos Csilla azt mondta, számukra sem teljesen világos, hogy gyűjteniük sem szabad, vagy gyűjthetnek, de nem fizethetnek az iskoláknak az átvett papírért.

– Anyagi motiváció nélkül várhatóan az intézmények nem fogják szorgalmazni a papírgyűjtést. Volt olyan iskola, amely 1 év alatt 30 tonna vegyes papír hulladékot gyűjtött össze, több mint 400 ezer forintot profitálva. Attól tartunk, hogy a gyerekek által összegyűjtött papírmennyiség el fog veszni. Nem biztos, hogy lesz, aki felmegy azért a padlásra a régi újságokért, tudván, hogy ezért a gyerekek nem kapnak semmit – nyilatkozta. Közölte: évente kétszer végeznek óvodai, iskolai hulladékgyűjtést, minden alkalommal 75-80 oktatási intézménnyel áll az AKSD kapcsolatban. Képesné Domokos Csilla hozzátette: bíznak benne, hogy lesz más motivációs eszköz, mellyel folytatható az együttműködés az iskolákkal.

HBN-SZZSL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában