Helyi közélet

2014.05.28. 11:43

Internethasználat: egyre inkább mobil eszközökön

Debrecen - Az elmúlt év nyertese a kereskedelmi statisztikák szerint a táblagép volt.

Debrecen - Az elmúlt év nyertese a kereskedelmi statisztikák szerint a táblagép volt.A 15-59 éves korosztály mintegy 78 százaléka használja már legalább heti rendszerességgel az internetet. Bár a fejlődés ezen a téren már nem túlságosan dinamikus, a GfK internetezési szokásokat vizsgáló Digital Connected Consumer felméréséből kiderül egyebek mellett, hogy az internethasználat egyre nagyobb arányban mobil eszközökön zajlik.

Mobilinternet

A GfK legfrissebb „Digital Connected Consumer” felmérése alapján az elmúlt egy év legjelentősebb folyamata a mobilinternet-használat jelentős előretörése volt. Mind az eszközellátottság, mind a használat terén dinamikus növekedés volt megfigyelhető a 15-59 éves korosztályban. A tavalyi 49 százalékról 54 százalékra nőtt az okostelefonnal és még ennél is jelentősebben, 11-ről 19 százalékra emelkedett a táblagéppel rendelkezők aránya. A folyamat előrehaladása a hagyományos eszközökkel való ellátottság csökkenésében is megmutatkozik. A hagyományos PC-k jelenléte a háztartásokban tovább esett.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában