Helyi közélet

2014.09.20. 11:42

Negyedszer fesztiváloztak

Balmazújváros-Nagyhát - Az otthon lakói számára ez az év legnagyobb eseménye.

Balmazújváros-Nagyhát - Az otthon lakói számára ez az év legnagyobb eseménye.

Tizennégy szociális intézmény közel 300 ellátottja vett részt a napokban az immár negyedik alkalommal megtartott Nagyhát-feszten – tudtuk meg Czakó Tamástól, a Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon igazgatójától. – Az itt élő fiatalok több fronton is az életükért küzdenek. Részben azért, mert ők is szeretnék a saját vágyaikat megélni, de folyamatosan az intézmény korlátaiba ütköznek. Másrészről pedig ha kimennek az intézményből, akkor a társadalom elutasításával találják szemben magukat, hiszen nincs nap, hogy valaki ne számolna be arról, hogy atrocitás érte. Az egész napos eseménnyel szeretnénk az itt lakók életét változatosabbá tenni, az önbecsülésüket, önbizalmukat erősíteni – magyarázta az igazgató.

A fellépők már hónapokkal korábban elkezdik a felkészülést az eseményre, új verset, prózát tanulnak, és új koreográfiákat sajátítanak el. Idén 40 nagyháti állt színpadra, köztük a már Nyugat-Európában is járt Wywaras tánccsoport és a Soul Singers énekegyüttes.

– Évről évre több csoport jelentkezik, ebben az évben többek között Nyíradonyból és Pálhalmáról is érkeztek csoportok. Nyugodtan mondhatom, hogy a szociális szférában Kelet-Magyarország egyik legszínvonalasabb kulturális fesztiválját tudhatjuk magunkénak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában