Helyi közélet

2014.10.04. 08:14

Megkérdeztük: Ön szerint gondoskodik-e az állam az elesettjeiről?

Debrecen – Tesznek lépéseket ennek érdekében, például alapítványok létrehozásával és munkahelyteremtéssel – mondta Bakó Zsuzsi.

Debrecen – Tesznek lépéseket ennek érdekében, például alapítványok létrehozásával és munkahelyteremtéssel – mondta Bakó Zsuzsi.

– Készpénzbeli támogatás helyett élelmiszer-adományokkal, étkezési utalványokkal kellene inkább támogatni a szociálisan rászorulókat, nehogy a pénz esetleg rossz helyre kerüljön – hallhattuk Barik Ábeltől.

– A közmunkaprogramot jó dolognak tartom, a bérezés azonban lehetne magasabb – árulta el véleményét Líbor Péter.

– A fogyatékkal élőket az állam kiemelten segíti, a munkanélküli-segélyt azonban meghosszabbítanám, illetve meg is növelném, egy részben készpénzzel, egy részben tartós élelmiszerekkel, valamint kizárólag élelmiszerre beváltható utalványokkal – válaszolt kérdésünkre Bálint Eszter.

– Véleményem szerint az állam csak a nagycsaládosokat támogatja igazán, ezen változtatni kellene. Az egy-kétgyerekes családoknak is jól jönne egy kis plusz – fogalmazott Pataki Noémi.

– A külföldön alkalmazott duál képzést itthon is el tudnám képzelni, úgy talán sikerülne elhelyezkedni a tanult szakmában – osztotta meg velünk Molnár Anna.

HBN-BL | Fotó: Matey István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában