Helyi közélet

2014.11.26. 13:36

„Versvarázs” – id. Gábor József emlékére

Hajdúnánás - A világtalan költő születésének századik évfordulójára is emlékeztek a résztvevők.

Hajdúnánás - A világtalan költő születésének századik évfordulójára is emlékeztek a résztvevők.

Immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg Versvarázs címmel a Fehér Bot Alapítvány és a Gábor József Kulturális Alapítvány hagyományos versmondó találkozóját november 21-én, péntek délután a Kőrösi Gimnázium dísztermében középiskolák és általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos diákjai részére.

A rendező alapítvány célja, hogy érdeklődésüket felkeltsék a vak és látássérült írók és költők műveire. A rendezvénynek nem kisebb apropója volt, mint hogy Id. Gábor József születésének 100. évfordulójára emlékezett meg az alapítvány egy kiadvánnyal, amelyben a költő családja, kortársai, diákjai emlékeznek arra az emberre, aki hajdúnánásiként, s nem utolsó sorban vakként lett hazánk első gyógypedagógusa. A találkozón Hajdúnánás, Hajdúdorog valamint Hajdúböszörmény diákjai képviseltették magukat.

Dr. Szabó Miklós, a Fehér Bot Alapítvány elnöke zárszavában a Gábor József Kulturális Alapítványt elismerő szavakkal illette az elmúlt években végzett tevékenységéért. Örömét fejezte ki, hogy immár hagyományt teremtett az alapítvány a Versvarázs versmondó találkozóval, s egyre szélesebb körben ismerhetik meg a fiatalok a látássérült emberek alkotásait.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában