Helyi közélet

2015.01.09. 07:29

Párizsi vérengzés - Ok nélkül nem lehet ölni

Debrecen - Aki az anarchiát megoldásként hirdeti, az maga is gyilkos.

Debrecen - Aki az anarchiát megoldásként hirdeti, az maga is gyilkos.

„A párizsi vérengzést elkövetők közönséges gyilkosok, akik nem ismerik a vallásukat. Az iszlámnak ugyanis a megbocsátást kell tükröznie. A Korán is kimondja: ok nélkül ne ölj – tájékoztatott Juszuf Mehdi ibn Böőr, a Debreceni Iszlám Közösség vezetője.

Újabb ütközési pont

Mint mondta, a gyilkosok nem segítettek magukon az újságírók megölésével, ezzel szemben büntetik az iszlám vallást gyakorló embereket, mivel ez egy újabb ütközési pont, amiért gyűlölhetik őket. A közösség vezetője hangsúlyozta, a gyilkosságokat véghezvivők tette nem dzsihád, mivel az öldöklés nem törvényi előírás, hiába gondolják azt sokan világszerte. – Azok az emberek a lehető legnagyobb hibát követték el, hidegvérrel embert öltek, amiért nem a mennybe, hanem a pokolba fognak kerülni – véli Juszuf Mehdi ibn Böőr. Hozzátette, a gyilkosoknak az iszlám törvénykezés szerint kellene bűnhődniük cselekedetük miatt.

Istent gyalázták

Ugyanakkor a vallási közösség vezetője úgy gondolja, a Charlie Hebdo kiprovokálta az erőszakot, ugyanis szerinte a lap karikatúrái nem férnek bele a sajtószabadság fogalmába. – A francia újságírók nem először gyalázták az iszlám vallást karikatúráikkal, viszont senkinek nincs joga megölni őket emiatt. Tiltakozni lehet, de a terror nem megoldás. A szerkesztőség munkatársain nem így kellett volna elégtételt venni. Minden muzulmánt érzékenyen érint, ha kigúnyolják azt, amiben hisz, de az anarchia nem segít, aki pedig azt hirdeti megoldásként, az maga is gyilkos – húzta alá Juszuf Mehdi ibn Böőr.

ÉKN-SZM


További cikkeinket a témában itt találja >>>


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában