Helyi közélet

2015.03.08. 18:43

Egységet alkotó sokszínűség

Debrecen - A 64 művész 99 alkotása április 4-ig ingyenesen megtekinthető a Kölcsey Központban.

Debrecen - A 64 művész 99 alkotása április 4-ig ingyenesen megtekinthető a Kölcsey Központban.

Sokszor vádként fogalmazzák meg a művészettel szemben, hogy haszontalan, pedig óriási szükség van rá, hiszen a művészet által egy egészen másfajta látásmódot tanulhatunk meg. Ezért is van szükség olyan alkalmakra, ahol látni „tanulhatunk” – fogalmazott Matiszlovics Tibor, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szolgáltatási igazgatója vasárnap a 24. Debreceni Tavaszi Tárlat megnyitóján, a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. Mint kifejtette, a tárlaton a város művészeinek elképzeléséből kijön egy olyan egység, ami kifejez valamit arról a településről, ahol ezek a alkotások születtek. A maguk sokszínűségével olyan egységet tudnak sugározni, ami Debrecennek egy nagyon fontos értéke. A tárlattal vette kezdetét a Debreceni Tavaszi Fesztivál is, melyet 25 évvel ezelőtt azzal a céllal indítottak útjára a szervezők, hogy egy összművészeti fesztivál keretében minden kultúra szerető ember számára biztosítsák a művészetet.

– Nagyon színes palettát igyekszünk május végéig felvázolni, melyben a színházművészeten keresztül, a képzőművészet át a zenéig, szinte minden megtalálható lesz – fogalmazott Komolay Szabolcs alpolgármester, aki úgy véli a tavaszi tárlat méltó nyitórendezvénye a fesztiválnak, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy idén rekord számú, összesen 67 alkotó 154 művel pályázott, melyből a zsűri 64 alkotó 99 művét talált alkalmasnak arra, hogy bemutassuk – fűzte hozzá.

HBN–PÁTZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában