Helyi közélet

2015.06.23. 12:47

Az alkohol és a dizájnerdrog a debreceni fiatalok mérge

Debrecen - Míg Budapesten inkább a kemény drogok, addig Debrecenben a dizájner kábítószerek a „menők”.

Debrecen - Míg Budapesten inkább a kemény drogok, addig Debrecenben a dizájner kábítószerek a „menők”.Egy 18 általános- és középiskola 1177 tanulójának megkérdezésén alapuló tavalyi felmérésből kiderült, hogy a debreceni tinédzserek közül többen nyúlnak az alkohollal teli pohár után, mint a budapestiek. (Az arány 60, illetve 71 százalék a cívisváros „javára”.) Ugyanakkor szerencsére nálunk lényegesen kevesebbet töltenek, mint fővárosi társaik – ismertette a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke a kábítószer-ellenes világnap alkalmából tartott rendezvénysorozat első napján. Dr. Papp Csaba hozzátette: Debrecen a kábítószerrel közepesen „fertőzött” hazai városok közzé tartozik. Itt nem a kemény, hanem az úgynevezett dizájner drogok fogyasztása az elterjedtebb, melyeket gyakran interneten rendelnek meg.

Berényi András, a KEF szakmai elnöke kritizálta a média azon képviselőit, akik a kábítószer-problémával nem a megoldás, hanem a szenzáció-hajhászás szándékával foglalkoznak.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában