Helyi közélet

2016.08.23. 18:48

Olvasói levél: A mi Tanító Bácsink

Debrecen - <em>A tényleges katonai szolgálat teljesítése után, 1953. szeptember 1-jétől tanított Kiss Ferenc tanító bácsi a Debrecen, Cucza-i általános iskolában.

Debrecen - A tényleges katonai szolgálat teljesítése után, 1953. szeptember 1-jétől tanított Kiss Ferenc tanító bácsi a Debrecen, Cucza-i általános iskolában.

Fiatalos lendülettel látott a tanyán élő iskolás gyermekek felzárkóztatásához. Könyveket kölcsönzött a könyvtárból, színházlátogatást szervezett (a Csokonai Színházba), kirándulásokra vitt minket (Balaton, Tokaj), sportfelszereléseket biztosított a sportoláshoz: futballhoz, röplabdához, magas- és távolugráshoz. Asztaliteniszezni tanított bennünket.

Mi az 1955/56-os iskolai évben 8. osztályosok voltunk. Nagyon sokat dolgozott azon, hogy a tanulók a középiskolában megállják a helyüket. A szabad idejét is arra fordította, hogy felkészítse a végzős osztályt. Irodalmi műveket elemeztünk, Balassi Bálinttól József Attiláig sok verset kellett kívülről megtanulni. Nyelvtant, mértant, matematikát és minden más tárgyat is ő tanított. A mai napig hálásak vagyunk fáradozásáért. Nagyhegyesen él családjával, ahol három fiú unokája teszi boldogabbá napjait. 2016. július 16-án volt a 87. születésnapja. Mindannyiunk örömére szolgál, hogy jó erőben, egészségben töltötte., s reméljük, így lesz ez még nagyon sokáig. Szeretettel őrizzük emlékeinkben!

- Az osztálytársak nevében Szarvas János Tiborné, T. Kiss Piroska -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában