Helyi közélet

2016.08.09. 17:06

Tölgyeket ültetnek a kivágott akácok helyére

Debrecen - Kivágtak 3 nagy, 70 éves akácfát a Múzeum utcán, a Református Püspöki Hivatal udvarán.

Debrecen - Kivágtak 3 nagy, 70 éves akácfát a Múzeum utcán, a Református Püspöki Hivatal udvarán.

A július végén végzett fakivágás után nem sokkal díszköveket raktak le a korábban parkos terület egy részére. A Tiszántúli Református Egyházkerület sajtósától úgy tudjuk, hogy az akácok koronaszintjén elöregedést tapasztaltak, mely a 3 fa közül az egyik törzsén végig is vonult. Az elmúlt években a nagyobb széllel járó viharok idején kisebb-nagyobb ágak törtek le, mely jelenség egyre fokozódott. A gallyak zömmel az utcára hullottak. Szirák Sára arról is írt, hogy több szakértővel egyeztettek a dologról, s ezek alapján döntöttek úgy, – a Múzeum utcán közlekedők testi épségére is figyelve – hogy ezeket a fákat kivágatják.


Fotó: Matey István


A 3 akác helyére 6 darab, a védett tölgyfák családjába tartozó kis fát fognak telepíteni, megvárva a lombhullás, a faültetés megfelelő idejét. Az egyházkerület tervei között szerepel, hogy mind a füves területeket, mind a sövényeket újabb, egészséges növényzetre cserélik. Az udvar felújítási munkái – a parkosítás kivételével – még augusztusban befejeződnek – tudtuk meg.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában