Helyi közélet

2016.09.24. 08:08

Debreceni a Calais-nál megvert kamionos

Debrecen - Franciaországban, Calais város közelében, egy parkolóban támadt négy menekült a magyar férfira. A sofőr először Calais-ban kapott sürgősségi ellátást, majd egy nagyobb kórházba, Lille-be vitték.

Debrecen - Franciaországban, Calais város közelében, egy parkolóban támadt négy menekült a magyar férfira. A sofőr először Calais-ban kapott sürgősségi ellátást, majd egy nagyobb kórházba, Lille-be vitték.

A férfi debreceni, párja, Török Mária mondta el a történteket a Hajdú-bihari Naplónak. Reggel 7-kor várta a férfi szokásos hívását arról, hogy minden rendben, s amikor ez elmaradt, sejtette, hogy baj van. Déltájban tudta párja felhívni, s akadozva elmondani, mi történt. – Csütörtökön hajnali négykor a párom arra ébredt, hogy mozog a kamion. A tükörbe nézve két embert, migránsokat látott a jármű hátuljánál, és kiszállt, hogy elküldje őket. Ekkor hátulról fejbe ütötték. Még volt annyi lélekjelenléte, hogy visszaszaladjon, és bezárkózzon a kamionfülkébe. Azonban betörték a szélvédőjét, és bejutottak hozzá, majd ütötték-verték, ahol érték – idézi még mindig feldúltan a történteket az asszony. – Az arcát, orrát, fejét ütötték egy kombinált fogóval és más vastárggyal is. Segélykiáltásaira egy francia kollégája felébredt, ő hívta a mentőket és a rendőrséget.

Kintről kapott segítséget

Ezután azonban újabb hidegzuhany érte, amikor a férfi munkáltatóját hívta, s nem tapasztalt különösebb segítőkészséget. Végül a franciaországi konzul asszony, illetve a Külügyminisztériumból Menczer Tamás segített. Kerítettek tolmácsot, kapcsolatba léptek a kórházzal és a rendőrséggel.

Az asszony elmondta, hogy párja autógumit szállított volna Angliába, a raktér plombáját a migránsok levágták, és el akartak bújni a járműben, hogy átjussanak a szigetországba. Ha ez történik, elkerülhette volna a férfi a verést, csakhogy odaát a „csempészésért” súlyosan megbüntetik.

Érte mennek

Péntek délelőttre annyiban rendeződött a helyzet, hogy párját a rendőrök kihallgatták, és elvitték a kamionhoz, hogy ki tudja venni a személyes holmiját, utána azonban visszavitték a kórházba, mert továbbra is súlyos állapotban van, kezelésre szorul. A munkáltató jelezte Török Máriának: a helyszínre megy két sofőrjük, egyikük a járművet, másik a sérültet hozza haza.

– Ez azonban másfél órával az indulás előtt történt; ennyire gyorsan nem tudok itthagyni mindent és nekivágni egy közel 2000 kilométeres útnak! Itthonról folyamatosan kapcsolatban vagyok a konzulátussal, és többet tudok tenni, mintha utaznék – mondta.

HBN


Debreceni a kamionsofőr, akit megtámadtak Calais-nál

Budapest, Calais, Debrecen – Arcsérülései miatt egy lille-i kórházba kellett vinni a csütörtök hajnalban megvert magyar kamionost – írja a hirado.hu. A férfi hazaszállításáról a munkáltatója gondoskodik – közölte Menczer Tamás, a külügyi tárca sajtófőnöke.


Kossuth Rádió: alig tud beszélni a Calais-nál megvert magyar kamionsofőr

Budapest - A támadók a férje fogait kiverték, és egy kombinált fogóval ütlegelték.


Illegális bevándorlás - KKM: a kamionsofőr megtámadásához hasonló esetek más megvilágításba helyezik az ügyet

Budapest - Amikor az illegális bevándorlás veszélyeiről beszélnek, a magyar kamionsofőr franciaországi megtámadásához hasonló esetek más megvilágításba helyezik az ügyet - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában