Helyi közélet

2016.10.04. 19:09

Gémkapcsolat, korosztályokon át

Debrecen - Képzőművészeti workshopot tartanak múzeumpedagógusok, tanítók és tanárok részére.

Debrecen - Képzőművészeti workshopot tartanak múzeumpedagógusok, tanítók és tanárok részére.

Tartható-e tanóra a műtárgyak között? Miért kellene a diákoknak kiállításokat látogatniuk, és hogyan érhetjük el, hogy ezt szívesen tegyék? Milyen művészet- és múzeumpedagógiai programot képzelnénk el a különböző iskolás korosztályok számára? Egyáltalán: mi a pedagógus szerepe, és hogyan lehet megkedveltetni a mobilapplikációkat használó, Facebookon, Instagramon és egyéb virtuális közösségi felületeken kapcsolódó fiatalokkal a művészetet?

A Függőkert MKI tagjainak vezetésével rendhagyó képzőművészeti workshopot szerveznek október 17-én, hétfőn 13 órától 17.30-ig a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban. A MODEM GÉM/GAMEkapocs című kiállításán megrendezett workshopon a művészetoktatás lehetséges módszereit, múzeumpedagógiai technikáit és lehetőségeit mutatják meg, két részre bontva a szakmai délutánt. A részvétel valamennyi pedagógus és múzeumi szakember részére ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

HBN


Jelentkezés október 10-ig az alábbi címen: [email protected]


GÉMkapcsok és műpárok a debreceni Modemben

Debrecen - GÉM/GAMEkapocs címmel, a debreceni Antal-Lusztig gyűjtemény újabb kollekcióját szokatlan aspektusból bemutató kiállítást nyitottak meg szombaton a helyi Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában