Helyi közélet

2017.01.03. 15:57

Időjárás-jelentés - 2017. január 3.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk nyugati és déli részén magasnyomású zóna helyezkedik, amelynek területén nagyrészt napos, száraz, kisebb körzetekben ugyanakkor borult, párás az idő. A mediterrán tájakon a tavaszt idézi a hőmérséklet: jobbára 10, 18 fok közé melegszik fel kora délutánra a levegő, csak a tartósan borult helyeken van ennél hűvösebb. Észak-, Északkelet-Európa felett ugyanakkor ciklonok és frontjaik okoznak változékony, hideg, téli időt, többfelé fordul elő havazás, hózápor, Közép-Európa térségében eső, havas eső is. Ez utóbbi tájakon a hőmérséklet csúcsértéke -2, +4 fok között változik, északkelet felé haladva azonban egyre hidegebb van, a 65. szélességi körtől északra napközben is -10 fok alatti maximumokat mérnek. A Kárpát-medence felett kialakult északi áramlással szerdán egy újabb hidegfront éri el hazánkat, ezért nagyrészt borult, téli időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kezdetben változó felhőzetre számíthatunk, néhol futó hózápor előfordulhat. Éjszaka észak felől megnövekszik a felhőzet, reggelre a déli tájakon is beborul az ég, és az ország északi felén már kisebb havazás is valószínű, az Észak-Dunántúlon havas eső, ónos eső is lehet. Szerdán napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől az északi megyékben szakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen várható havazás, a Dunántúl délnyugati, nyugati felén havas eső, eső, délelőttig ónos eső is előfordulhat. Kedden helyenként erős lökések kísérik az északnyugati szelet. Éjszakától délnyugatira fordul a légáramlás, és az északi, északkeleti vidékeken szerdán napközben sokfelé erős, helyenként viharos széllökésekre kell számítani, ezért arrafelé hófúvás is kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -5 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1, +4 fok között várható.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában