Helyi közélet

2017.06.06. 17:24

Ismét házhoz jön Hortobágy Debrecenben

Debrecen - Lovas felvonulással, katonazenével és slambuccal is várják a családokat.

Debrecen - Lovas felvonulással, katonazenével és slambuccal is várják a családokat.

A városnak kötelessége a hagyományok megőrzése és továbbadása, amire jó alkalom a „Hortobágy házhoz jön – pusztai kínáló és lovasnapi hívogató” elnevezésű programsorozat június 17-én és 18-án – jelentette ki Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere az eseményről hírt adó keddi sajtótájékoztatón a Nagyerdő egyik éttermében. A szervezők szándéka megismertetni Hortobágy természeti kincseit, turisztikai kínálatát, hagyományos ízeit és helyi kézműves portékáit.

Színes kínálat

A második alkalommal meghirdetett kulturális és gasztronómiai programsorozat idén kiegészül a Nemzeti katonazenei fesztivállal. Dr. Lippai Péter, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese elmondta, ennek keretén belül öt helyőrségi zenekar lép fel a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Fotó: Matey István

Szladek Róbert, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ménesvezetője kifejtette, a katonai zenekarok kísérik majd a lovas felvonulást, aminek a végállomása a Nagyerdei Kultúrpark lesz. Dr. Nagy Gergely Sándor, a Kultúrpark ügyvezetője hozzátette, a park a Kossuth-tér mellett tökéletes helyszíne lesz a természetvédelmi oktatásnak, a pásztorok életének, valamint a különböző állatok megismerésének.

– A szombati napot slambucfőző verseny színesíti, vasárnap pedig a Vojtina bábszínház előadása teszi teljessé a nyárindító családi hétvégét – tájékoztatott Bódor Edit a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

HBN–BR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában