Helyi közélet

2017.07.21. 14:21

Megújul a nádudvari hivatal és az Emőd-tó környéke

Nádudvar - A mezőőrség a mindennapokban mintegy békéltető testületként is működik.

Nádudvar - A mezőőrség a mindennapokban mintegy békéltető testületként is működik.

Fontos ügyekben döntött a Hortobágy melletti kisváros önkormányzati képviselő-testülete – tudtuk meg a város lapjából, a Nádudvari Hírekből.

Tárgyalták a képviselők a „Magyar Szürkék útja-Oxenweg” című nyertes pályázat megvalósításra vonatkozó konzorciumi megállapodást. Ennek keretében százmillió forint áll rendelkezésükre a Nádudvari Polgármesteri Hivatal régi szárnyának megújítására, továbbá az Emőd-tó körül is elkezdődnek a fejlesztések. Meghallgatták a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tavaly évi tevékenységéről és feladatairól szóló beszámolót, amiből kiderült, hogy az ivóvíz és a szennyvízelvezetés folyamatos volt a településen, 108 dugulás zavarta az üzemelést, a hibákat elhárították.

Többen nyugdíjba mennek

Az ülésen elhangzott a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltóság tájékoztatója. Nádudvaron tavaly 11 műszaki mentés mellett 19 tűz volt. Az esetek száma a korábbiakhoz képest 25 százalékkal csökkent. A tüzek leginkább otthonokban és szabadtéren történtek.

A mezőőrség beszámolójában Szabó Zsolt vezető a mezőőrséget a hétköznapokban egyfajta békéltető testületként is jellemezte. Leginkább területviták, szabálysértési ügyek és bűncselekmények miatt volt szükség a segítségükre. A rendőrség, a polgárőrség és a mezőőrség között jó az együttműködés, közösen tartják fenn a rendet. A további napirendi pontok között szerepelt az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár tavalyi munkájának beszámolója is. Sokan az intézmény dolgozói közül nyugdíjba mennek, ezért kiemelt feladat a helyettesítőket megtalálása. A művelődési központ eredményesen működik, évente mintegy 80 ezer látogatója van az intézménynek.

HBN–Ákos Adrienn

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában