rendbe szeretnék tenni

2019.06.24. 20:00

Omlásveszélyes a patinás suli

A DSZC keresi a forrásokat, hogy biztonságos, szép legyen a palota.

Fotó: Molnár Péter

Tavasszal szalaggal kellett elkeríteni az egykori ipari iskola évszázados épületét a Burgundia utcán, mivel a ház omlásveszélyessé vált.

Akkor emiatt ott a kerékpár- és a gyalogút is közös zónába került. Ez a buszváró bódé és az oszlop között további veszélyeket okozott, mivel sok biciklis ebbe a szűk sávba is nagy sebességgel, elsőbbséget nem adva hajtott be.

Szerencsére ebben néhány hete javulás következett be, miután az iskolapalota tövébe egy fedett biztonsági folyosót ácsoltak. Ennek köszönhetően a biciklisek újra a 114 éves épület mentén haladhatnak, és vakolat se potyoghat rájuk, és a járókelőknek se kell félre ugrálniuk miattuk.

Fotó: Molnár Péter

A renoválásban érdekeltek

Arról, hogy szerepel-e a Debreceni Szakképzési Centrum konkrét tervei között az épület felújítása, valamint mikor kezdődhet a renoválása, milyen munkák szükségesek, és melyeket tudják elvégezni, a Napló Tirpák Zsolt kancellárt kérdezte, aki elmondta:

– 2017. augusztus 1-től vettük át az épületet egy kicsit elhanyagolt állapotban. Hét évig használaton kívül volt. Az épület belsejét lakhatóvá tettük, és mintegy 60 millió forint befektetésével felújítottuk. Például modern vegyipari laboratóriumot alakítottunk ki. Parkettáztunk, festettünk, bútoroztunk.

Váratlanul a külső homlokzat megbomlott. Nyilván látható volt korábban is, hogy előbb-utóbb felújításra szorul. De ez egy nem várt időben történt.

Mint hangsúlyozta, a forrásaik másik hét intézmény felújítására vannak irányítva. Ha találnak forrást, hozzákezdenek a Burgundia utcai épület homlokzatjavításához. Hiszen ők is abban érdekeltek, hogy igényesek, szépek és biztonságosak legyenek az épületeik.

Vass Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában